Towel day and nerd parade 2019

  • Social event
  • May 25th, 2019
  • Gustav Adolfs torg and Götaplatses

Content

Info copied from facebook:

Dags att fira Internationella Nörddagen i Göteborg!

Science Fiction Bokhandeln och Café Sirius firar för sjunde året i rad Nördarnas egen dag den 25 maj. Denna gång gör vi det med både en episk nördparad genom Göteborg och med en hel festivaldag!

För nördparaden samlas vi nere på Gustav Adolfs torg klockan 12 (OBS! Notera nya samlingsplatsen jämfört med tidigare år!) och klockan 13 så tågar vi genom stan med slutdestination Götaplatsen där vi har laddat upp med en hel (såklart gratis) festivaldel med scenuppträdanden, prova på av bland annat brädspel och VR och massor med kul som pågår ända fram till klockan 18! Café Sirius är såklart på plats med kakor, kaffe och dricka som går att köpa för alla besökare.

Under nördparaden kommer vi att ha en kostymtävling. Ingen föranmälan krävs utan du anmäler dig uppe vid Götaplatsen efter paraden och blir fotograferad av en av våra fotografer. Alla tävlingsbidrag kommer sedan att läggas upp på Facebook där vinnaren röstas fram. Efter två veckor har vi en vinnare som meddelas via mail och vi kan utlova riktigt fina priser från butiken!

I korthet När: 25 maj klockan 12-18. Vart: Samling Gustav Adolfs torg klockan 12 och avmarsch 13 mot Götaplatsen. Hur: Pepp, nördigt och med världens bästa glada humör!

Så klä dig i din finaste cosplay, lajvdräkt, nörd-tisha eller kom precis som ditt eget fantastiska jag och gå med oss i den vackraste nördparaden någonsin och var sedan med och fira in nördarnas egen festivaldag med massa aktiviteter.

SCENSCHEMA PÅ GÖTAPLATSEN

14.00 - Välkomna! 14.30 - The Art of Cosplay med GotPop 15.15 - NärCon, Nordens största cosplayfestival 15.50 - Uppträdande med Dr Cagliostro 16.30 - Musikalmedley med Kulturkrock 17.00 - Tack och hej ♥

Uppförandekod för Nördparaden!

Nördparaden är en plats där vi firar nörderiet och våra nördiga intressen. För att alla ska kunna ha en bra dag, är det viktigt att respektera varandra samt följa anvisningar från arrangörer och polis. Science fiction bokhandeln som arrangör tolererar inte sexistiskt, rasistiskt, hotfullt eller annat kränkande språk eller beteende. Alla som går med oss i Nördparaden måste respektera denna uppförandekod och bete sig schysst mot meddeltagare samt åskådare. Detta gäller även om du lajvar eller cosplayar en karaktär som kanske är rätt otrevlig och burdus. Cosplaya eller lajva gärna figuren, men lämna eventuella dåliga beteende hemma.

Om vi märker att vi har deltagare i tåget som inte beter sig korrekt mot andra, förbehåller vi oss rätten att avvisa dessa. Vi välkomnar också deltagare att säga till oss direkt om de känner sig obekväma.

Får man ta med egna flaggor och skyltar att bära i paraden?

Föreningar eller hobbygrupper utan politisk eller religiös anknytning är välkomna att ta med egna flaggor. Alla skyltar och dylikt med kommersiella eller politiska avsändare och/eller budskap måste få godkännande från oss som arrangörer. Vänligen maila anna.erlandsson@sfbok.se om du har frågor kring skyltar eller fanor.

Links

Organized by herb